tisdag 11 november 2008

åsså var det tisdag..

igår stod det cykling på schemat, han fick springa ca 5 km sedan kort lydnadspass för att sedan springa ca 5 km till. Lydnaden gick hyfsat, tränade lite framåtsändande. Saktat går fint, håller bra riktning. Ut till "gruppen" funkar oxå men så fort de båda delarna läggs ihop vill den lille ormen på att få små snabba ben. Men som man brukar säga, enträgen vinner! = )
Lite ff blev det oxå, fin balans. Inga pip i sidoförflyttningarna, laddar mindre när man kör själv, om det sitter i mig, el i oss båda är en gåta. han laddar ju ju gärna på TL kommandon..

Idag har det inte hänt mkt för den lille vovven, hälsat på vivvi.. Var helt vild av lycka att få komma dit, var längesen vi hälsade på där. Han skulle sitta i knä och pussas å så klart lyckades han alldeles ypperligt att få henne dit han ville. På rygg i soffan låg han förnöjd med Vivvi kelandes med honom = )

Fortsätter nöta metall.. tips på bättre gripande mottages tacksamt. Vi har lite olika åsikter hur en snygg apportering ska se ut min hund och jag!
På torsdag blir det träning på klubben, känns riktigt kul faktiskt. Har varit lite småless efter allt tränande inför tävling men nu e peppet tbx.

Nu blir det en tidig kväll, go´natt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

hehe, smetade in metallapporten med kebab...funkade på makrillen iaf. Han fick en mkt bättre inställning till apporten.


Har kört mkt sitta med apport i munnen och belönat springa snabbt in för att sedan lagt på;
sitta kvar-gripa apport nedanför tassarna-springa snabbt, det har också gett bra resultat.

Kanske kan va något?

Ramona sa...

Har provat väldigt många varianter, dock inte mat.. så det kanske kan vara värt att prova, har kort budföringar, dragit upp honom med bitstock etc. Bästa greppet har han när han springer i full fart! men jag skulle vilja få bättre självsäkerhet i gripandet.

Anonym sa...

Det var en högoddsare att du skulle gå och bli med blogg!!! Vilken fin! Vi kommer absolut att vara flitiga besökare (nu när jag klurat ut hur man lämnar kommentar och allt...).

Ska vi träna lite lydnad nån dag. Fixa till gripandet på metallen... ; ))

Kramen Ann-Sofie

Ramona sa...

Hello! vi pratade om lydnad på tors kväll ute på ön! kan det vara nåt? Hör av dig = )