(bild TV4)4 portioner.
Ingredienser
50 g smör
50 g smör
1 1/2 dl mjölk
1/2 g stött saffran
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl1
1/2 tsk bakpulver
100 g krossad mörk blockchoklad
Glasyr:
1 1/2 dl florsocker
3 msk kakao
75 g smör
Till garnering:
silverkulor
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en kakform.
2. Smält smöret, häll i mjölk och stött saffranen. Blanda väl. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölkblandningen.
3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt den krossade chokladen och häll i formen.
4. Grädda i ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna innan den tas ur formen.
5. Smält smöret till glasyren. Blanda med florsocker och kakao. Bre över kakan. Garnera med silverkulor
2. Smält smöret, häll i mjölk och stött saffranen. Blanda väl. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölkblandningen.
3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt den krossade chokladen och häll i formen.
4. Grädda i ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna innan den tas ur formen.
5. Smält smöret till glasyren. Blanda med florsocker och kakao. Bre över kakan. Garnera med silverkulor
2 kommentarer:
Mums - den kakan såg god ut!
Ha en härlig jul!!
önskar Carin & Gizmo & Mia & Khi
En riktig God Jul & ett Gott Nytt År önskar vi!
/Christel & co
Skicka en kommentar