måndag 9 mars 2009

...idag har...

.. vi varit hos hunddoktorn. Inte så mkt klokare men efter ordentlig undersökning och flertalet röntgenbilder så kan vi alla fall konstatera att han inte har någon skelettskada. Det känns skönt men, för det finns alltid ett men.. vet ju dock fortfarande inte vad det är som gör att att han får sina "upphakningar". Farbror hunddoktor ordinerade strikt vila + Rimadyl i 10 dagar.

När han kände igenom honom hittade han en punkt på korset där han ömmade en del. Kan vara nervpåverkan elller överansträngning. får väl se hur det ser ut efter vila och antiinflammatoriskt. Frågan är bara hur 17 ska jag överleva 10 dagar med lilleman i koppel och endast rastrundor??!! Tror att jag är den som kommer bli mest tokig faktiskt....
Efter dessa mysiga , läs vansinniga, 10 dagar ska vi på återbesök för ny genomgång.
Har fått lite tips om duktiga naprapater och sjukgymnaster som ska konsulteras och det tackar vi varmt för!!

F ö har det inte hänt mkt. Nano har varit hos Rob när jag har jobbat natt och det verkar ha funkat bra.
Har inte tränat mkt, lite stegförflyttningar. Börjar faktiskt bli duktig på sidoförflyttningar till hö, att "saxa" till vä har funkat fint men nu har det även börjat lossna till hö.. Kul.
Det som är skoj när man flyttar är att lära sig hitta i sitt nya område, har promenerat en hel del och hittat en del bra rundor. Behöver endast ha hunden i koppel ca 100 m sen har han kunnat springa fritt. Skönt. Det är nästan som att bo på landet fast mkt närmare till affären och stan! = )
Fast den närmaste tiden framöver kvittar det ju eftersom att han är förvisad till en liv i koppel = ) ... Jag bävar verkligen för det. Då man har en lydig hund är man ju så dålig på att ha dom i koppel, inte för att han eg är jobbig i koppel men man måste ju stanna etc när det ska luktas osv.

Har fått nys om att en äldre kullsyster till Nano mest troligen ska omplaceras i tråkigaste fall kanske tas bort pga omstrukturering i det sociala(människo)livet. En trevlig tik, ca 4 år. Duktig på att spåra, söka. Uppfl till elitlydnad tror jag.. Dock skottberörd men inte skottränad särskilt mkt med. Skulle säkert passa på agilityplan åsså. Mkt fart men beh säkerligen en relativt fast hand. Hör av er om det låter lockande el om ni har ideér om var hon skulle kunna passa!

Återkommer med rapport om hur "vilan" går!
Tjipp och hej!

7 kommentarer:

Monica sa...

ja då är det till att ha öronskydd på sig de närmaste 10-dagarna då, tänker på alla tillfällen lilleman kommer att ta för att uppmana till lek ;)

Ramona sa...

precis = )!!

Jessica sa...

Hello! Håller tummarna för att lille N ska bli bra, förhoppningsvis så är han ok igen när det går att vara i skogen. Vore ju bra timat i så fall :)

Anonym sa...

Hej!
Hoppas allt ordnar upp sig. Lycka till med vilan nu och pussa N på nosen!
/Åsa o Kex

Anonym sa...

Vad skönt att det inte var något skelettfel ändå! Hoppas du får reda på vad det beror på till slut!

Lycka till m koppelprommisarna... ;)

Anonym sa...

Du...jag veeeet hur det är! Har ju haft Mia i strikt koppel i omgångar och du vet ju hur hon är!!! Och lilla Khi har gått kopplad i 4 månader nu - allt går. passa på att träna kontakt, vändningar på stället och stegförflyttningar under promenaderna - för det är i princip det enda man kan göra....*hehehe*
Men vad skönt att det inte var skelettfel i alla fall - exakt samma besked fick jag hos vetten ifjol angående Mia - och där löste ju kiropraktorn det hela till slut!
// carin

Anonym sa...

PS Ska jag slänga in en fråga på Agilitylistan om Nano´s syster?

// Carin